Daarom maakt onze webserver een veilige https verbinding met de webbrowsers van alle gebruikers van de websites die bij ons worden gehost. Deze dienstverlening is gratis. U betaald hier dus niks voor. Het is voor ons van groot belang dat klanten veilig kunnen betalen, bezoekers veilig kunnen inloggen, en mails worden verstuurd via de formulieren die geen virussen bevatten.

Een veilige website laten maken Een webshop laten maken

HTTP

Hypertext Transfer Protocol (HTTP) is een protocol voor de communicatie tussen een webclient (dat is in de meeste gevallen de webbrowser van een gebruiker) en een webserver. Via HTTP worden zogenaamde HTTP-requestmethoden verstuurd. Dit is onder andere de URL van de website en zijn pagina’s. Maar je kan meer met deze methoden. Je kan er ook formulieren mee versturen (inloggen), gegevens van gebruikers opvragen (na het inloggen). HTTP is voor ons niet goed genoeg, omdat je tegenwoordig makkelijker bij gevoelige informatie kan komen van http websites.

HTTPS

HTTPS, waarbij de ‘S’ simpelweg staat voor: SecureHypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) is een gecodeerde, beveiligde versie van HTTP. Dit komt door SSL, het encryptie-protocol. Het maakt de communicatie tussen de gebruiker van de website en de webserver (wij) veilig door wachtwoorden die niemand kan zien.

Wij hebben, als webhosting bedrijf, een wachtwoord op onze servers. Dit wachtwoord wordt omgezet naar een gecodeerde, onleesbare tekst. Vervolgens wordt deze tekst (het wachtwoord) doorgegeven aan de gebruikers van de website zonder dat zij dit zien. De webclient (bijvoorbeeld een webbrowser) weet wat hij moet doen met deze onleesbare tekst. Hij stuurt zijn identiteit terug en wij controleren vervolgens of deze identiteit betrouwbaar is.

Gratis HTTPS / SSL

Voor ons kost het niks om een website om te zetten van HTTP naar HTTPS. Het kost ons zelfs weinig tijd. Daarom verlenen wij deze dienst, die van groot belang is voor de veiligheid van de website, volledig gratis.

 

Let op: wij kunnen geen https website garanderen als u de webhosting niet bij ons heeft geregeld.

Vraag een offerte aan